Nyt intelligent reflekterende støjhegn fra Noisecare

Vi lancerer en ny type støjhegn denne vinter; ’Noisecare Reflect’.

Det er et slot-in hegn: Det består af slidsede stolper, som panelerne sættes ind imellem. Hegnet er produceret til privatlivets fred og tilbydes primært til private boligejere, samt virksomheder med samme behov

Hegnet er produceret som en reaktion på trends i markedet, og vil blive markedsført som Noisecare Reflect. “Vi ønskede at skabe en hegnstype, der er nem og fleksibel”, siger administrerende direktør og medejer Henrik Petersen. “Vi ønskede også at hegnet skulle være særdeles prisgunstigt, og vi ønskede, at det stadig skulle være lydreflekterende. Med det nye ’Reflect Line’ har vi kunnet gøre alt dette.”

Sådan fungerer systemet

Den nye Reflect Line består af aluminiumspæle med en slidse, og paneler af aluminium eller WPC/Komposit, der er sat ind imellem pælene. “Vi ønskede et slot-in-system, fordi det giver en enorm fleksibilitet”, siger Petersen.” man ser ingen fæstninger eller skruer. Et af vores hoved fokus i udviklingen af dette hegn var at det skulle være simpelt og nemt at sætte op.  Alle komponenterne er lette, og installationen er derfor nem, og kræver hverken maskiner eller megen praktisk begavelse. Vi har fremstillet et system der er komplet sammensat af kun 3 komponenter, pæl, paneler og beton, dette er også nytænkning og ikke mindst forsimpling.

Zigzag-paneler

Vælger man aluminiumspaneler, får man zigzag-paneler, der ligner spunsvægge. “Vi har udviklet systemet med en akustikekspert fra et ingeniørfirma og udfordret ham, til hvilken form et panel skal have for at reflektere lyden så intelligent som muligt”, siger Petersen. “Han kom frem til en zigzagform med 45-graders vinkler, mellem rum og ikke mindst en speciel overfladebehandling. Denne form reflekterer lydbølgerne enten næsten lodret opad, ud i rummet, eller lodret nedad, hvor de absorberes af vegetationen, eller ruller over jorden i lav højde, så de ikke generer nogen. Vi har fået det testet på Danmarks Tekniske Universitet DTU: Støjniveauet på den anden side af et hegn med zigzagpaneler er reduceret med 15 decibel, selv om vi testede systemet inklusive stolperne, hvilket de fleste producenter ikke gør. Det er faktisk meget, for hver 3. decibel mindre opfattes som en reduktion på 50%.”

Letvægts-hegn

Ud over deres lydreflekterende egenskaber siger Petersen, at zigzag-panelerne har en anden stor fordel: “De er super-effektive at transportere. Panelerne er lette, fordi de er lavet af aluminium, og de er tynde og stabelbare. Det betyder, at man kan få plads til en hel masse af dem i installationsvognen.” Profilerne er 25 millimeter brede, 170 millimeter høje og 2,5 meter lange. “Vægtykkelsen er 2 millimeter og tredobles til 6 millimeter ved tunge- og rillesamlingen, som der er seks af i hver meter hegnshøjde. På denne måde giver forbindelserne mellem lamellerne ekstra stor styrke til systemet.” Stolperne til aluminiumsversionen er sektioner på 75x75mm og kan fås i alle ønskede længder.

Miljø venligt og bæredygtigt hegn, ingen vedligehold

Vi bliver med vor Zig Zag hegn i aluminium, den første støjhegnsproducent der kan lever et 100 % genanvendeligt hegn, dette gavner miljøet, omkostningerne og vores fremtid. Og her er der absolut ingen vedligeholdelse nødvendigt.

Multifunktionelle stolper

Stolperne på den nye type hegn er også fremstillet af aluminium. “Vi ønskede at lave en stolpe med tre slidser”, siger Petersen, “så vi kunne bruge en enkelt hulprofil til mellem-, hjørne og ende stolperne. Slidserne har to små tagrender, hvor man kan sætte en dækliste ind, hvis man ikke har brug for slidsen. Dette er for at sikre, at stolpen ser pæn og glat ud udvendigt. Indvendigt har vi designet profilen på en sådan måde, at stolpen er bemærkelsesværdigt stærk. Vi har fået testet hegnet af Tüv-Nord – det opfylder specifikationerne for vindklasse 4 i den europæiske norm. Selv op til en hegnshøjde på 2,5 meter.”

WPC / Komposit-paneler

Ud over zigzag-panelerne lancerer vi en række kompositpaneler til den nye hegnsserie. “Nogle kunder vil gerne have en profil, der ligner træ,” siger Petersen, “så det nye sortiment omfatter en variant med WPC-paneler. De er 45 millimeter tykke, hvilket er mere end dobbelt så bredt som de fleste andre paneler af kompositmaterialer på markedet. Denne tykkelse giver plads til en intelligent opdeling af luftkamre inde i pladerne, hvilket bidrager til støjreduktion. WPC/Komposit-versionen af den nye Reflect Line reducerer støj med 24 decibel. “Kompositlamellerne er 45 millimeter tykke, 170 millimeter høje og 1,8 meter lange. Stolperne til kompositversionen er sektioner på 85x85mm og kan fås i alle ønskede længder.

Produktion i Danmark

Begge varianter af Reflect Line vil være tilgængelige fra vores lager i Fredericia. “Fordi den er så let – ingen komponent er tungere end 8 kilo – kan vi let transportere produktet, uden høje omkostninger og brug af de store tunge lastbiler. Transporten vil også være hurtig: Vi kan levere i hele Europa, for det meste inden for 3 arbejdsdage. Desuden er alle aluminiumprofiler fremstillet i Danmark. Det betyder, at vi hurtigt kan genopfylde lageret, hvis lagerbeholdningen skulle blive lav.”

Støjreduktion med reflektion af lydbølger

Indførelsen af det reflekterende sortiment betyder ikke, at vi siger farvel til de absorberende typer hegn. “Støjhegn med lydabsorberende paneler er fortsat grundstenen i vores sortiment”, siger Petersen. “Absorbering fjerner lyden. At montere absorberende hegn er stadig det bedste, man kan gøre for at håndtere støjgener, men det kræver dobbeltsidede paneler med stenuld, hvilket gør et støjhegn dyrere end et almindeligt hegn. Det er en af grundene til, at vi startede dette projekt: Vi ønskede at lave et støjhegn med en bedre pris end de eksisterende modeller på markedet.

Nyt markeds og afsætnings område

Vi har med ovenstående gjort det at støjdæmpe væsentlig billigere, mere miljø venligt og ikke mindst har vi skabt et alternativ til de såkaldte ”SICHTSCHUTZ” hegn, som er bygget på et traditionelt panelhegn med dobbeltwire og ofte monteret på 60x40x2x2700 mm pæle. Herefter er udfyldningerne fyldt med PWC plast ruller (meget tidskrævende) for at hindre indsigt. Problemet med den type hegn, er at de ikke er godkendt/bygget til vindbelastningerne. Endvidere er det almen viden at PWC plast bliver ødelagt af solens UV stråler samt frosten gør plasten ”skør”, alt dette medfører stor vedligehold og et dårligt udseende.

Vores nye serier er godkendt til Windclass 4 med vores standard aluminiums pæle og dette med en højde på 2,5 meter over terræn.

Farver

Noisecare Reflect WPC/Komposit fås i sort og brun.

Noisecare Reflect Alu fås I natur alu, sort og antrasit 7016.

Pæle fås i natur alu, sort, antrasit og brun.

Priser

For gennemsigtighedens skyld har vi naturligvis priser på alle vore enkelte komponenter, men operere også med M2 priser inkl. samtlige materialer, herunder pæle og paneler til 2 meter højt hegn.

Noisecare Absorb Steel®l koster ca. 80,- Euro pr. M2

Noisecare Reflect WPC/Komposit® koster ca. 60 Euro pr. M2

Noisecare Reflect Alu® koster ca. 50,- Euro pr. M2

Samtlige priser eksklusiv moms og fragt.